Curs CONSILIERE GENETICA: 6 iunie 2014

Go down

Curs CONSILIERE GENETICA: 6 iunie 2014 Empty Curs CONSILIERE GENETICA: 6 iunie 2014

Post by aquamarin on Sat Apr 26, 2014 12:01 pm

TEHNICI MODERNE DE PSIHOTERAPII COGNITIVE SI COMPORTAMENTALE - APLICATII IN CONSILIEREA GENETICA: 6 iunie 2014

Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice sau consilierii psihologice dar si personalului medical si paramedical implicat in asistenta si managementul persoanelor cu tulburari care presupun mecanisme genetice si/sau ereditare. Acest curs va ajuta psihologii sa isi extinda aria de interventii la pacienti si populatii noi - cu tulburari genetice sau cu risc de a dezvolta sau de a transmite tulburari genetice, inclusiv tulburari mentale severe (ex. schizofrenie, tulburare bipolara).
Scurta prezentare
Oamenii apeleaza la consiliere genetica pentru mai multe motive:
• Au sau sunt ingrijorati ca ar putea transmite o afectiune genetica
• Au un istoric familial de cancer
• Doresc sa aiba copii si vor sa stie mai multe despre sanatatea viitorului copil
• Au un membru al familiei cu o tulburare mentala severa
• Doresc sa cunoasca mai multe informatii despre riscul pe care il au de a dezvolta diverse afectiuni si cum pot reduce acest risc
Consilierea genetica are in vedere un demers modern de a traduce cunostintele medicale si psihologice in informatii practice pe care persoanele sau familiile confruntate cu afectiuni genetice le pot utiliza in intelegerea riscului personal sau pentru alti membri ai familiei, planificarea familiala sau in adoptarea de strategii de preventie si interventie potrivite pentru aceste afectiuni. In acest context, interventiile cognitiv-comportamentale pot fi elemente importante in schimbarea stilului de viata care poate astfel limita impactul pe care anumite afectiuni il pot avea.
Aflat la intersectia intre psihologie (consiliere psihologica) si medicina (genetica), cursul se va focaliza asupra integrarii acestor doua domenii, insistand asupra implicatilor practice pe care le au pentru intelegerea starii de sanatate si boala.
Obiective
In cadrul cursului vor fi abordate cateva notiuni fundamentale de genetica umana insitand cu precadere asupra integrarii acestor elemente in procesul de consiliere genetica, consiliere psihologica si psihoterapie. Cursul isi propune astfel incorporarea competentelor de consiliere genetica in practica psihologilor.
Cursantii vor fi familiarizati cu urmatoarele aspecte:
• Interpretarea istoricului personal si familial
• Educarea vizavi de principalele afectiuni genetice - modalitatea de transmitere, testarea, preventia, managementul
• Estimarea riscului ca cineva sa dezvolte o afectiune genetica (inclusiv o tulburare mentala severa) sau sa o transmita mai departe copiilor
• Care este si cum poate fi redus riscul pentru o serie de afectiuni genetice, inclusiv tulburari mentale severe (ex. prin modificari cognitiv-comportamentale)
• Consiliere psihologica si asistenta in luarea deciziilor

Durata cursului este de 8 ore. Alte 7 ore se vor realiza sub forma activitatilor individuale supervizate si vor presupune realizarea unui portofoliu.

Participantii vor primi certificate cu 15 credite de la Colegiul Psihologilor din România. Studentii care nu sunt atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din România vor primi doar adeverinte de participare din partea APCCR.
Locatia: sediul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, sector 3.
Inscrieri: contact@aquamarin.ro
Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.
www.aquamarin.ro

aquamarin
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 148
Age : 52
Location : Bucuresti
Registration date : 2010-03-19

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum